diumenge, 21 de desembre de 2008

Crònica del matx Ciències-Lletres (Fargapress)

Notícies del futbol Nº 10 (21.XII.2008)

.

LLETRES - 8 , ciències - 6

.

La selecció de Lletres confirma la tradició i s'emporta una victòria molt treballada

.

Mira-Sol, 19 (FARGAPRESS).– Amb un marcador final de 8 gols a 6, més propi d'un partit de waterpolo, la selecció de Lletres del 2n curs de batxillerat del col·legi La Farga s'emportà merescudament la victòria en el tradicional matx nadalenc de futbol que enfrontava, un any més, els estudiants de ciències del col·legi i la gent de Lletres de la mateixa entitat, aprofitant l'últim dia de classe del primer trimestre del curs.

El combinat de Lletres, que vestia la samarreta de la 33 Promoció, va anar sempre al davant del marcador. Amb un joc físic més que no pas preciosista, no va perdre en cap moment el control del partit, tot i la presència del Pol Lligoña i de l'Alex Bachs, que semblaven donar als de Ciències alguna esperança de victòria. Per desesperació dels contraris, van disposar de pocs minuts al terreny de joc, sobretot el primer.

Els de Ciències estigueren des del primer moment molt condicionats per la baixa del David Teixidor, les indisposicions del Ramon Gelabert i de l'Edu Fusté, que no van arribar a vestir-se de blanc, i la greu lesió al maluc del Dani Ros, amb el partit ja iniciat. En un gest que parla per si sol de la talla moral dels nois de Lletres i del seu seleccionador, Lluís Bruna, aquests no dubtaren a cedir el Fernando Jiménez a l'equip de Ciències a tall de propina de Nadal, solidària amb les penúries sanitàries del proïsme.

Com no podia ser d'altra manera, el Xavier Fdz Poveda va obrir el marcador, culminant amb encert una passada del Pau Benedito. El Fdo Jiménez, deu minuts més tard, signava l'empat, aprofitant una sacada de banda del Fono a l'olla. El Marco Manen, dos minuts després va errar un 2 a 1 cantat, en la que seria la darrera ocasió dels de Ciències de no perdre la cara al partit. Des d'aquest moment, la superioritat dels de Lletres fou incontestable, i s'arribaren a posar amb un 5 a 1 d'escàndol amb un parell de gols del Fernando Prida, un del Joan Galí i un altre d'algú que no figura a les anotacions del pobre corresponsal que cobria la celebració del matx.

Mancaven encara els minuts més espectaculars. Al 5 a 2, obra del Fono, va respondre el lateral en funcions d'atacant Javier Alegret “Pitxu”, amb dos gols d'antologia, que van fer aixecar el públic dels seients. Un parell de penals justament assenyalats per l'àrbitre del partit, Sr Plazas Franco, van acostar els de Ciències fins al 7 a 4. El Pau Benedito, d'una gardela des de 40 metres signava el 8 a 4, i quan tot ja semblava dat i beneït, va aparèixer la màgia del Pablo Chevallard, una estrella de 16 anys del planter del Sr Bustins, que, després de dues accions de crac, situava al marcador el 8 a 6 definitiu poc temps abans del xiulet final. Els de Lletres, tot i això, no van acabar demanant inistentment l'hora al col·legiat.

El públic va respondre a l'expectació del partit. Va animar sorollosament els seus colors però no va llançar al camp ni pedres, ni mòbils ni llaunes de beguda, i va acollir educadament, sense insults ni aldarulls, la presència a l'estadi d'alguns alumnes petits de Primària.

A la mitja part tothom va poder fer gratis un glop de Coca-Cola, Fanta o Nestea, aprofitant les sobres dels diners de la castanyada.

.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada